Deniz otobüsünde bomba paniği

Kabataş-Mudanya seferini yapan deniz otobüsündeki eşyalar arasında bomba olabileceği yönündeki ihbar polisi alarma geçirdi.

Deniz otobüsünde bomba paniği

ÖMER BİLİK

Pazar gecesi İstanbul Kabataş’taki deniz otobüsüne binen yolcuların eşyaları X-Ray cihazından geçirilirken bir çantanın içinde tanınmayan cisim tespit edildi. Bu durumu sonradan fark eden özel güvenlik görevlileri polisi aradı. 

POLİSE GELEN İHBAR

Emniyete ihbar geldiğinde 314 yolcu ve mürettebatıyla 21.45’de Kabataş’tan Mudanya’ya hareket eden ‘Hüdavendigar’ isimli deniz otobüsü Marmara açıklarındaydı. Alarma geçen polis ve jandarma, Bursa Deniz Otobüsü’nün yanaşacağı iskelede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Deniz otobüsü saat 23.15’de Mudanya İskelesine yanaşınca, yolcular eşyalarını almalarına izin verilmeden hızlı bir şekilde güvenli bölgeye tahliye edildi. Deniz otobüsüne giren bomba imha uzmanları, yolcuların bavul ve çantalarını dikkatli bir şekilde önce dışarı çıkarttı. Ekipler, daha sonra eşyaların arasında bomba aradı. 

HAREKETLİ SAATLER

Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmaması üzerine yolcular 10’ar kişilik gruplar halinde eşyaların başına çağrıldı. Eşyalarını teslim alan yolcular yeniden X-Ray cihazından geçirildi. Şüpheli bir durumun bulunmadığından emin olununca yaşanan hareketlilik son buldu ve hayat normale döndü. 

Bu arada polis, şüpheli görüldükleri için iki yolcuyu deniz otobüsüne biner binmez gözaltına aldı. 17 yaşlarındaki iki gençten birinin sağlık meslek lisesi öğrencisi olduğu, diğerinin de tostçuda çalıştığı belirtildi.. İstanbul’a günübirlik giden iki gençle ilgili herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X