Deniz Seki’ye kötü haber!

Deniz Seki ile aynı cezaevinde kalan bir mahkum, Seki’nin yazdığı ”Deniz’in Dibi” isimli kitapta kendisiyle ilgili bilgileri ifşa ettiği gerekçesiyle ünlü sanatçı hakkında şikayetçi oldu.

Deniz Seki’ye kötü haber!

Deniz Seki, uyuşturucu temin etmek suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde mahkum olan D.Ç, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Deniz Seki hakkında, yazdığı kitabında kendisinden habersiz bilgilerini kullandığı için ”Hakaret” ve ”Özel hayatın gizliliğini ihlal etme” suçlarından suç duyurusu dilekçesi yolladı. Savcılık, iddialar üzerine Seki hakkında soruşturma başlattı.

Mahkum D.Ç dilekçesinde, cezaevindeyken ameliyatla cinsiyet değiştiren ilk kişi olduğunu, daha sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildiğini belirterek, kendi hayatıyla ilgili bir kitap çalışması da bulunduğunu anlattı.

Dilekçesinde, ”Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeyken orada bulunan Deniz Seki’nin, bir gazetede ‘Deniz’in Dibi’ isimli kitabının reklam haberi yapılmıştı. Orada, ‘Erkekken ameliyatla kadın olup buraya gelen biri var. Adam karısını öldürmüş gibi, çocuğu da varmış’ bilgisi bulunuyor. Devletin kadın kimliği verdiği birine ‘adam’ diye ağır bir cümle kurdu” ifadelerine yer veren D.Ç, bu haberden dolayı can güvenliğinin tehlikeye girdiğini, bu nedenle zorluk yaşadığını kaydetti.

Haberden bir gün sonra can güvenliği gerekçesiyle Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden farklı bir cezaevine nakledildiğini dilekçesinde anlatan D.Ç, kitabın yazarı Seki’nin yargılanmasını talep etti.

Seki’nin, soruşturmayla ilgili ifade vermek üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X