Denizbank’tan KOBİ’lere düşük faizli kredi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik olarak KOBİ’lere yıllık yüzde 10’un altında faiz oranıyla kredi kullandırmak için Denizbank ile anlaşmaya vardıklarını belirterek, bazı bankalarla da görüşmelerinin devam ettiğ

Denizbank’tan KOBİ’lere düşük faizli kredi

Hisarcıklıoğlu, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen ‘TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın finans kesimiyle bir araya gelmesini ve son dönemde bankaların kredi faizlerini indirmeye yönelik adımlarını olumlu bulduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun zamandır bu yönde talebi olduğuna işaret etti.

BAŞBAKANLI LANSMAN

Buna ilk tepkilerden biri olarak İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin yapmış olduğu açıklamanın, aslında pozitif bir netice verdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ”TOBB olarak KOBİ’lere yıllık yüzde 10’un altında faiz oranıyla kredi kullandırmak için Denizbank ile anlaşmaya vardık. Bazı bankalarla da görüşmelerimiz sürüyor. Halen yıllık yüzde 18’i bulan ticari kredilerin faizi yüzde 9,90’a kadar inecek. Bunun lansmanını yakın zamanda Başbakanımızla ekonomi bakanlarımızla banka müdürleriyle yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X