Denizden çıkanlar hayrete düşürdü

Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Mudanya’da deniz dibi temizliği yapan dalgıçların çıkardığı atıklar, kirliliğin boyutlarını gözler önüne serdi. Atıklar içinde soba kazanından araba lastiğine kadar çeşitli atıklar olduğu

Denizden çıkanlar hayrete düşürdü

Dalgıçlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Mudanya’da deniz dibi temizliği yaptı. Sudan çıkan teneke kutu, plastik ve cam şişeler, metal atıklar ve otomobil lastiği gibi atıkları sergilenirken, kirliliğin boyutları gözler önüne serildi.

Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Mudanya sahilinde gerçekleştirilen etkinlikte, deniz dibinden dalgıçlar aracılığıyla çıkarılan atıklar farkındalık oluşturmak amacıyla sahilde sergilendi. Bilinçsizce denize atılan atıkları derinlerden çıkarmak, denizleri kendi ekosistemine, canlı yaşamına kavuşturmak ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan atıklar içinde araba lastiğinden, soba kazanına, şişelerden plastik torbalara kadar çeşitli atıklar olduğu görüldü.

CANLI YAŞAMINI ETKİLİYOR

Derelerle taşınan, gemilerden ya da doğrudan kıyılardan vatandaşlar tarafından atılan bu atıkların deniz tabanında oksijensizliğe yol açtığı, bunun da denizdeki canlı yaşamını olumsuz etkilediği belirtildi. Bütünşehir uygulamasının ardından tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan sahillerde 2014 yılından bu yana gerek kıyı ve plajlarda gerekse deniz yüzeyinde yapılan temizlik çalışmalarında son 2 yılda deniz yüzeyinden 400 metreküp, kıyı ve plajlardan ise 20 bin 100 metreküp atığın toplanarak bertaraf edildi kaydedildi.

Mudanya sahilinde denizden çıkan atıkların sergilendiği etkinlikte, ayrıca Bursa sahillerindeki canlı yaşamı gösteren fotoğraflar da sergilendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X