Denizin dibinde mi?

Endonezya’dan Singapur’a giderken 162 kişiyle birlikte kaybolan Air Asia uçağı üç gündür aranıyor. Uçağı bulmak bir yana, ip ucuu bile yok. Arama çalışması yürüten ekibe göre uçak denize düşmüş olabilir.

Denizin dibinde mi?

Arama çalışmalarını aralıksız yürüten ekipler, uçağın  Cava Denizi’ne düştüğü ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor. Ekipler uçaktan son sinyalin alındığı Borneo ve Sumatra adaları arasındaki bölgeyi karış karış tarıyor. Ancak şu an için bir sonuç yok. Havadan ve denizden yürütülen arama çalışmaları Uluslar arası bir operasyona dönüştü. Endonezya 12 gemi, 3 helikopter, 5 askeri hava aracı, Malezya  3 gemi ve 3 uçak ile bölgeyi arıyor. Singapur ve Avustralya da uçaklarıyla çalışmalara katılıyor. 

Uçağın neden kaybolduğu ise henüz netleşmedi. Ancak uluslararası meteoroloji ajansları, uçuş sırasında uçağın rotası üzerinde çok sayıda  yıldırım meydana geldiğine dikkat çekti. Yıldırımlar uçakların navigasyon sistemlerine zarar verip,pilotların uçağın kontrolünü kaybetmesine neden olabiliyor. Uzmanlar ayrıca pilot hatası olup olmadığını da saptamaya çalışıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X