Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Denizin dibinde mi?

Endonezya’dan Singapur’a giderken 162 kişiyle birlikte kaybolan Air Asia uçağı üç gündür aranıyor. Uçağı bulmak bir yana, ip ucuu bile yok. Arama çalışması yürüten ekibe göre uçak denize düşmüş olabilir.

Endonezya'dan Singapur'a giderken 162 kişiyle birlikte  kaybolan Air Asia

Arama çalışmalarını aralıksız yürüten ekipler, uçağın  Cava Denizi’ne düştüğü ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor. Ekipler uçaktan son sinyalin alındığı Borneo ve Sumatra adaları arasındaki bölgeyi karış karış tarıyor. Ancak şu an için bir sonuç yok. Havadan ve denizden yürütülen arama çalışmaları Uluslar arası bir operasyona dönüştü. Endonezya 12 gemi, 3 helikopter, 5 askeri hava aracı, Malezya  3 gemi ve 3 uçak ile bölgeyi arıyor. Singapur ve Avustralya da uçaklarıyla çalışmalara katılıyor. 

Uçağın neden kaybolduğu ise henüz netleşmedi. Ancak uluslararası meteoroloji ajansları, uçuş sırasında uçağın rotası üzerinde çok sayıda  yıldırım meydana geldiğine dikkat çekti. Yıldırımlar uçakların navigasyon sistemlerine zarar verip,pilotların uçağın kontrolünü kaybetmesine neden olabiliyor. Uzmanlar ayrıca pilot hatası olup olmadığını da saptamaya çalışıyor. 


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı