Denizli’de TIR’la çarpışan tankerde patlama: 3 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları için dozer taşıyan TIR, yakıt tankeriyle çarpıştı. Yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Denizli’de TIR’la çarpışan tankerde patlama: 3 ölü, 4 yaralı

Denizli-Aydın karayolunda, Sarayköy ilçe merkezinin Aydın yönündeki çıkışında orman yangınını söndürme çalışmaları için dozer taşıyan bir TIR’la yakıt tankeri çarpıştı.

Çarpışmanın ardından yakıt tankeri büyük bir gürültüyle patladı ve yangın çıktı. Ayrıca yoldan geçen en az 4 araçta da yangın başladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

İlk belirlemelere göre kazada, 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Yanan araçlardan çıkarılan 3 ceset, otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna gönderdi. Yaralanan 4 kişi ise sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazanın, yakıt yüklü tankerin sürücüsünün karayolunda manevra yapmaya çalıştığı sırada duramayarak TIR’a çarpmasıyla meydana geldiği öne sürüldü.

Kazanın ardından çift yönlü olarak yaklaşık 3 saat ulaşıma kapalı kalan Denizli-Aydın karayolu, araçların yoldan kaldırılmasının ardından açıldı.

Patlama nedeniyle tankerden kopan parçaların yaklaşık 1 kilometrelik alana saçıldığı bildirildi. Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

“BURASI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekili Tin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarayköy’de dün öğleden sonra çıkan yangınla ilgili basın mensuplarına bilgi verdiği sırada patlama olduğunu söyledi.

Kazayla ilgili bilgileri paylaşan Tin, “İlk belirlemelere göre 3 ölü, 4 yaralı var. Burası savaş alanına dönmüş durumda. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Müdahale ediliyor. Şu anda biz de şaşırmış durumdayız. Yangını söndürmek üzere çalışma yapılırken ana yol üzerinde bu felaketin yaşanıyor olması bizi tedirgin ediyor.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X