Depolama kapasitesini 100 bin tona çıkaracak

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, depolama kapasitelerini 100 bin tonlara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Depolama kapasitesini 100 bin tona çıkaracak

Asa, dün yaptığı açıklamada, göreve geldikleri 2010’dan bugüne Marmarabirlik’in hiç zarar etmediğini vurguladı. Marmarabirlik’i gelecek nesillere güçlü bir şekilde teslim etmek istediklerini anlatan Asa, ”Üretici ortağımızın desteğiyle geldiğimiz bugünlerde yaptığımız çalışmalarımızın meyvesini toplamaktayız.

Marmarabirlik’te ilkler yaşanmaktadır. Daha çok ürün alan, daha çok ürün satan, sürekli yatırımlar yapan, ürün bedellerini bir lira dahi kredi kullanmadan peşin ödeyen, üreticisine gübre ve zirai ilaç desteği veren, kar payı dağıtan bir Marmarabirlik vardır” dedi.

54 ÜLKEYE İHRACAT

Marmarabirlik’in 500 sanayi kuruluşu arasında 347’inci sırada yer almasının tesadüf olmadığına dikkati çeken Asa şunları kaydetti: ”Geçen yıl haziran ayında 17 milyon lira kar payı dağıttık.

Birlik tarihinde ilk defa kendi öz kaynaklarıyla kar payı dağıtıldı. Üreticilerimizin emeğinin karşılığını alabilmesi ve Marmarabirlik’i daha iyi yerlere taşıyabilmek adına kendimize daha büyük hedefler belirliyor ve yeni yatırımlar yapıyoruz.

İhracat yaptığımız ülke sayısı 18’den 54’e çıktı. Bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak yatırımlarla depolama kapasitemizi 100 bin tonlara ulaştırmayı hedefliyoruz.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X