Deprem ‘Geliyorum’ diyor… Bursa için korkutan uyarı!

İzmir depremini 3 gün öncesinden tahmin ederek uyarı yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önümüzdeki 100 yıl içinde öngördüğü büyük depremler arasında Bursa’yı ilk sıraya koydu.

Deprem ‘Geliyorum’ diyor… Bursa için korkutan uyarı!

Ercan’a göre; Gemlik-İznik’te 7.8 ve Mudanya-Manyas’da 7.5 büyüklüğündeki depremler kaçınılmaz.

Tutarlı deprem tahminleriyle tanınan Ercan, İzmir’de yaşanan son depremin uyarısını 10 yıldır tekrarlıyordu. Sisam yakınlarında büyük bir deprem beklendiğini sık sık belirten ve depremden 3 gün önce de bunu televizyonda tekrarlayan Ercan, önceki gün verdiği röportajda, Bursa için büyük tehlike uyarısı yaptı.

Daha önce pek çok kez İstanbul’daki büyük depremin 2045’te gerçekleşebileceğini, ancak hata payının 5-10 yıl olabildiğini belirten Ercan, önümüzdeki 100 yıl içinde öngördüğü Bursa da dahil bazı büyük depremleri şöyle sıraladı: ‘‘Gemlik-İznik: 7.8, Mudanya-Manyas: 7.5, Kocaeli-Adapazarı-Düzce-Bolu: 7.4, Kuzey Marmara-İstanbul-Tekirdağ: 6.3-6.7 ve 7.2”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X