Deprem riski taşıyan Defterdarlık binası yıkıldı

Osmangazi ilçesinin Tarihi Kaymakamlık binası arkasında bulunan ve Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ile Milli Emlak Müdürlüklerinin bulunduğu bina, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor doğrultusunda yı

Deprem riski taşıyan Defterdarlık binası yıkıldı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam eden binanın bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Osmangazi İlçe Kaymakamı Dr. Necdet Türker, “Hem vatandaş, hem de çalışanlar için risk teşkil eden binanın bulunduğu alan temizlenerek, yapılacak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının ardından vatandaşların faydalanacağı bir alana dönüşecek” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmalarla, ilçeye nefes aldıracak, vatandaşların bir araya gelip sohbet ederek vakit geçirebilecekleri park ve meydanlar inşa ediyoruz. Altıparmak mahallemizdeki tarih kaymakamlık binamızın arkasında bulunan bina da, Çevre ve Şehircilik bakanlığının düzenlediği deprem riski taşıdığı yönündeki rapor doğrultusunda defterdarlık tarafından ihale edilerek yıktırıldı. Kaymakam beyin de ifade ettiği gibi, binanın yıkılmasının ardından alan temizlenerek çevre düzenlemesi yapılacak. Böylece hem Altıparmak mahallesinde yaşayan vatandaşlar yeni bir alana kavuşmuş olacak, hem de tarihi Kaymakamlık Binası ile, çevresindeki tarihi doku bütün ihtişamıyla ortaya çıkmış olacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X