Deprem yıkmadan biz yıkalım Bursa’yı yeniden planlayalım

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftanın konukları Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er ile TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Feridun Tetik… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Engin Er ve Feridun Tetik yanıtladı…

Deprem yıkmadan biz yıkalım Bursa’yı yeniden planlayalım

Marmara’da büyük depremin ayak sesleri duyulurken, Bursa’dan çok önemli uyarılar var. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er,  Bursa’daki yapıların yüzde 60’ının mühendislik hizmeti almadığı için risk altında oluğunu hatırlatarak, “Depremde, önce fay hattı üzerinde inşa edilmiş yüzlerce bina yıkılacak. Deprem yıkmadan biz yıkalım. Bursa’yı yeniden planlamamız lazım” dedi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Feridun Tetik de, acilen çevre düzeni planı yaparak, depreme karşı alınacak önlemlerin planlara işlenmesini istedi: “Mevcut planları değiştirmeliyiz”

Er, 2002 sonrası inşa edilen bazı binalarda bile risk olduğunu öne sürdü: Belediye meclislerinde alınan kararlarla, maliyetli olduğu için sondaj sayısı ikiye indiriliyor. Bir tane sondaj yapan, hatta hiç sondaj yapmayan belediyeler var.  Sondajı doğru dürüst yapılmamış, zemini denetlememiş binalar 2002 sonrası inşa edilmiş olsa bile risklidir. Tetik ve Er, ortak çağrı yaparak, Yunuseli Havalimanı arazisinin, deprem toplanma alanı olarak korunmasını istedi.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X