‘Deprem’ ziyareti

Başta deprem olmak üzere afet olaylarıyla ilgili tecrübelerini paylaşmak üzere Bursa’ya gelen Japon heyet, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki similasyon merkezlerini inceledi.

‘Deprem’ ziyareti

DERYA DEMİR

Japonya’dan 5 parlemento üyesi ile Japonya İstanbul Başkonsolosu Nario Ehara ve Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Heyete, merkezdeki similasyon alanları ile yapılan eğitimler, Balıkesir ve Elazığ’dan gelen öğrenciler eşliğinde uygulamalı olarak anlatıldı.

“DEPREM BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ”

Tanıtımın ardından merkezin konferans salonunda heyete ve öğrencilere kukla gösterileri sunuldu. Gösterimin ardından söz alan Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa’nın Marmara Bölgesi’nin ikinci büyük şehri olduğunu belirterek, deprem riskli bölgede bulunduğunu söyledi. Ergün, “Bursa’da riskin azaltılması için Valilik olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz.

Afet Eğitim Merkezi’nde genç kuşaklara deprem bilincinin aşılanması için faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu merkez açılırken Japonya’daki bilir kişilerin de fikilerinden faydalandık.

Bu noktada Japonların depremden edindikleri tecrübelerden faydalanarak işbirliğimizi devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

11 İLDE EĞİTİM MERKEZİ…

Yaptıkları çalışmaları anlatan AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen de, Türkiye’deki şemalanma hakkında bilgi verdi. AFAD olarak 81 ile yayıldıklarının altını çizen Taşdelen, “11 ilimizde ise eğitim merkezimiz bulunuyor.

Verdiğimiz eğitimler ile afetin her dakikasının ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Bu noktada planlama kurumunun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Şu anda şehirlerdeki riski en aza indirmek için Afet Riskini Azaltma Projesi üzerinde çalışıyoruz.

Pilot ilimiz olan Samsun’da faaliyetlere başladık” dedi. Japon Heyet Başkanı Ichırıo Aisawa da bu tür ziyaretlerin önemli olduğunun altını çizdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X