Derbinin galibi Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasındaki derbide Beşiktaş’ı 2-0 yenerek, 2014-2015 sezonunun bitimine 1 hafta kala şampiyonluk yolunda çok önemli avantaj yakaladı.

Derbinin galibi Galatasaray

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasındaki  derbi maçta Galatasaray,Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

 

Süper Lig’de son iki haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 3 puan önünde lider giren Galatasaray, Türk Telekom Arena’yı dolduran taraftarı önündeki Beşiktaş derbisine istekli başladı. Özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kaleyi yoklayan sarı-kırmızılı takım, 11. dakikada öne geçti. Yasin Öztekin’in golüyle skoru 1-0 yapan Galatasaray, 20. dakikada kalesinde önemli bir tehlike atlattı. Attığı golden sonra savunma güvenliğini ön planda tutarak geriye çekilen sarı-kırmızılı ekip, rakibine gol fırsatı vermedi ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

 

Ligde geçen hafta Torku Konyaspor’a yenilerek şampiyonluk yarışında havlu atan Beşiktaş, derbiye baskılı başlayan rakibi karşısında ilk dakikalarda savunmaya çekildi. Galatasaray’ın 11. dakikada bulduğu golle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı takım, golün şokunu çabuk üzerinden atarak orta alanda topu hakim oldu ve üst üste ataklarla rakip kaleye gitti. 20. dakikada Demba Ba ile girdiği pozisyonda direğe takılan Beşiktaş, daha sonra geliştirdiği ataklardan sonuç çıkaramadı ve soyunma odasına 1-0 geride gitti.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısına düşük tempoda başlayan Galatasaray, rakibinin art arda geliştirdiği ataklarda kontrolü elinde tutmakta zorlandı. Kalesinde üst üste gördüğü tehlikeli pozisyonları, Muslera’nın başarılı performansıyla savuşturan sarı-kırmızılı takım ilerleyen bölümde tekrar topa sahip olarak rakibinin baskısını kırmaya çalıştı. Sneijder’in 80. dakikada ceza sahası dışından attığı golle rahatlayan Galatasaray, kalan sürede de kontrollü oynayarak müsabakayı 2-0 kazandı.

 

Maçın ikinci yarısına Serdar Kurtuluş’un yerine Oğuzhan Özyakup’u alarak başlayan Beşiktaş, oyunu rakip alana yıkarak gol arayışına girdi.

Özellikle sağ kanadı iyi kullanan siyah-beyazlı takım, Demba Ba ve Tolgay ile girdiği önemli pozisyonlarda Muslera’yı geçmeyi başaramadı. Hücumda tekrar etkili olmaya başlayan Galatasaray’ın 80. dakikada Sneijder ile bulduğu gole engel olamayan Beşiktaş, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X