Dereler taşma noktasına geldi

Bursa’da yoğun kar yağışıyla birlikte dereler taşma noktasına geldi. Doğancı ve Nilüfer barajlarında kapaklar açılarak su salınıyor. Uludağ’daki karla ilgili ani erime endişesi yaşanırken, özellikle Doğancı ve Nilüfer’deki doluluk oranı yüzde 70 seviyesin

Dereler taşma noktasına geldi

Son 10 günde etkili olan kar yağışıyla birlikte Uludağ’da kar kalınlığı 3 metre 20 santime ulaştı. Dün şiddetli lodosla birlikte tepelerdeki kar kısmen erirken, dereler taşkın seviyesine ulaştı. Barajlarda da ani kar erimesine karşı kapaklar açılarak su salımı yapılıyor. Şehrin içinden geçen ve Marmara Denizi’ne dökülen Nilüfer Deresi ve Ayvalı Dere’nin hayli yükseldiği görülüyor. Nilüfer Çayı’nda ise alarm zilleri çalıyor. Nilüfer Çayı’nın yakınında oturan vatandaşlar, yaşanabilecek taşkınlara karşı tedirgin. Vatandaşlar, “Son yaşanan yağışlarla birlikte dereler taşma noktasına geldi. İnşallah kar suları aşarı taşkınları sebebiyet vermez” şeklinde konuştu.

 

Aşırı kar yağışıyla birlikte barajların doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X