‘Deriler çöpe gitti’

Türk Hava Kurumu Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler, koyun derisinin bu yıl para etmediğinden cami ve Kur’an kurslarının topladıkları derileri satamadıklarını ve bu derilerin çürüyerek çöpe gittiğini söyledi.

‘Deriler çöpe gitti’

AYKUT GÜNGÖR

Gökgürler, THK Bursa Şubesi olarak bu yıl 11 bin koyun, 12.5 ton sığır ve 1000 adet keçi derisi topladıklarını belirterek, “Miktar olarak geçen yılı geçtik. Bu nedenle THK’ya sahip çıkan Bursalılar’a teşekkür ediyorum. Ancak, koyun derisi bu yıl para etmedi. Geçtiğimiz yıllarda 16 liraya kadar sattığımız koyun derisi bu yıl 2 liraya düştü. Bu da gelirimizin çok düşmesine neden oldu. Maddi sıkıntı yüzünden birçok bölgeye araç bulup deri almaya gidemedik. Bize araç desteği veren Büyükşehir, DSİ ve Tarım İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Öte yandan, camiler ve Kur’an kursları da çok sayıda koyun derisi topladı. Ancak para etmediği için satamadılar. İyi muhafaza edilmediği için de bu deriler çürüdü ve çöpe gitti” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X