Dermatoloji Uzmanı Dr. Neval Bayazit: “Kendi Kanınızla Cildinizi Yenileyin”

Sağlıklı bir cilt için bilimsel uygulamalarıyla ve dermatoloji tedavileriyle uzun yıllardır Bursa’ya sağlık hizmeti sunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Neval Bayazit PRP uygulamaları hakkında bilgi verdi. Cildin gençleşmesi ve parlaması amacıyla gerçekleştirilen bu tedavi kişilerin kendi kanından elde edilen bileşen ile uygulanıyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Neval Bayazit: “Kendi Kanınızla Cildinizi Yenileyin”

Mucize yöntemlerle hastalarını gençleştiriyor…

Sayın Bayazit, Otolog Büyüme Faktör çeşitlerinden biri olan PRP’yi tedavilerinizde kullanıyor musunuz? Hangi tedavilerde kullanılıyor?

PRP tedavisi kişinin kendi kanından elde edilen büyüme faktörlerinin kullanıldığı çok güzel bir tedavidir. Yabancı bir madde içermemesinden dolayı son derece güvenlidir. Yara iyileşmelerinde PRP’nin etkilerini çok ciddi anlamda hissediyoruz. Yara izlerinin tedavisinde, cilt gençleştirmede, cilt parlatılmasında ve aydınlatılmasında PRP’yi kullanabiliyoruz. Bunun yanı sıra ince kırışıklıklarda, lekelerde ve saç dökülmesinde kullanılmaktadır.

Başka hangi alanlarda kullanılmaktadır?

PRP uygulamaları ortopedi, üroloji ve diş hekimliğinde sık uygulamalardandır.

Bütün bu uygulamalar sizin kendi muayenehanenizde mi yapılıyor?

PRP uygulamalarında kişiden kanını burada alarak 10 dakika boyunca santrifüjde döndürüyoruz ve küçük iğneler sayesinde belirlenen bölgede kullanıyoruz. Bütün bu uygulamalar burada, muayenehanemizde yapılıyor.

 

PRP tedavisinde, ‘Kendi Kanınızla Cildinizi Yenileyin’ gibi sloganlar kullanılıyor. Tıp bilimi terminolojisine ilgi duymayan okuyucular için soruyorum. Böyle bir özet yapılabilir mi?

Trombosit dediğimiz kan pulcukları içeren büyüme faktörü hepimizin kanında var olan bir maddedir. Bunların içindeki büyüme faktörlerini, cilt gençleştirmedeki sekonder etkileri yüzünden rahatlıkla kullanabiliyoruz.

 

Bu tedavi kimlere uygulanabilir, kimlere uygulanamaz?

18 yaşından sonra kişilerde uygulanabilir. Örneğin yüzünde yara izi olan bireylerde 18 yaşından sonra uygulayabiliyoruz. Uygulanmayacak kişiler ise kanser hastaları, kan hastalığı olanlarda, kan sulandırıcı kullananlarda, hamilelerde ve emzirenlerde kullanamıyoruz.

İşlem süreçlerini anlatır mısınız?,

PRP’de kan alma işlemi bir kaç dakikada bitiyor. Daha sonra 10 dakika boyunca preparat hazırlanması için kanın santrifüjde döndürülmesi gerekiyor. Ardından uygulama esnasında anestezik yöntemlerle beraber 15 dakika daha sürüyor. Yani toplam yarım saatlik bir süreçtir.

Bir seans yeterli oluyor mu?

PRP iki ya da üç haftada uygulanıyor ve toplam 3 seans sürüyor. Kişinin şikayetinin şiddetine göre 3 seans ile 6 seans arasında sıklıkla uygulanıyor. Örneğin bir sene sonra isteyen bir kişi PRP uygulaması yaptırabilir. Yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde PRP uygulamalarını daha çok yapıyoruz. Altı ayda bir ben 3 seans olarak kadın hastalarımıza ben öneriyorum. Özellikle 25 yaşından sonra ciltteki gençliğin ve parıltının korunması adına öneriyorum.

PRP uygulamasından sonra hastaların dikkat etmesi gereken konular nelerdir?

Bu uygulamada yan etki görmüyoruz. Sadece minik iğnelerle yaptığımız uygulama bölgesinde basit kapatıcılarla kapatılabilen ufak morluklar oluşuyor ama kısa sürede yok olup gidiyorlar. PRP uygulamasından sonra güneşe çıkılmamasını, sıcak banyo yapılmamasını öneriyoruz. Bir önemli uyarı da bu işlemi bir doktorun yapması yönündedir. Çünkü kişilerin cildine iğne batırma yetkisi doktorlardadır.

Dr. Neval Bayazit muayenehanesinde başka hangi dermatoloji tedavileri ve uygulamalar yapılıyor?

Yaz geldiği için dermatoloji uygulamalarımıza devam ediyoruz. Anti-aging uygulamalarımıza devam edebiliyoruz. Botoks gibi, mezoterapi gibi uygulamalarımıza devam ediyoruz. Saç ile ilgili de PRP terapileri yapıyorum ve başarılı sonuçlar alıyorum.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X