Ders zili çalıyor

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da 2017-2018 eğitim öğretim yılı 550 bin öğrenci ve 30 bin öğretmen ile bugün başlıyor. Bu yıl öğrencileri yenilikler de bekliyor. Bir, beş ve dokuzuncu sınıflar yenilenen müfredatla okuyacaklar.

Ders zili çalıyor

Evrim teorisinin biyolojiden çıkarılması, Atatürk’le ilgili başlıklarda yapılan değişiklikler yeni müfredatın en çok tartışılan konuları olurken, yenilenen din dersi programı ise hazırlıklar tamamlanmadığı için bu yıl okutulmayacak.

PROBLEMLİ BAŞLANGIÇ

Her sene olduğu bu sene de eğitime problemlerle başlanacağını belirten Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, eğitim öğretimin kağıt üzerinde başlayacağını savundu.

“Bursa eğitiminin çözülmemiş problemlerine eğitim öğretimin başında 13 okulun yıkılacak olması Bursa eğitimini içinden çıkılmaz bir hale sürüklemiştir” diyen Türkoğlu, “Böylesine geniş öğrenci ve veli kitlesini yakından etkileyecek olan yıkımların okulların açılacağı hafta duyurulması ve yıkılacak olması tam anlamıyla bir beceriksizlik örneğidir. Bütün bir yaz tatili süresince çalışma yapmayıp şimdi okul yıkmak Bursa kamuoyuyla, veliyle ve öğrenciyle dalga geçmektir” dedi.

BURSA DA 4500 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Sendika binasında düzenleniği toplantıda açıklamalarda bulunan Türkoğlu, Bursa”da norm ihtiyacına göre bakıldığında 4 bin 500 öğretmen açığının bulunduğunu belirterek, “Açık en çok Din Kültürü Ahlak bilgisi, ingilizce, ilköğretim matematik, rehberlik ve özel eğitim öğretmenliği başı çekmektedir. Bursa da şimdiden 3 bine yakın ücretli öğretmen görev yapmaya başlamıştır” dedi. 

ÖĞRENCİLER GİDECEK ANADOLU LİSESİ BULAMADI

Bursa’da yeteri kadar Anadolu Lisesi’nin bulunmadığını belirten Türkoğlu, “Eğitimi planlayanlar tercihlerini meslek ve imam hatip Liselerinden yana yapmışlardır. Bu nedenle Bursalı öğrenciler yüksek puanlarla gidecek Anadolu Lisesi bulamamaktadır. TEOG sonuçlarına göre merkezde birinci yerleştirme sonuçlarına göre ortalama taban puan 424 iken hemen yanı başımızda Eskişehir ve Balıkesir illerinde taban puan 370 dir. 10 bine yakın çocuğumuz gönülsüz ve zorunlu meslek ve imam hatip liselerine yönlendirilmiştir. Genel Liselerin kapanmasından ve yeteri kadar Anadolu Lisesi açılmamasından dolayı parası olanlar özel okullara olmayanlar ise zorunlu meslek liselerine gitmek durumunda kalmıştır” dedi. 

HER SINIFTAN BİR MUSTAFA KEMAL

Milli Eğitim Bakanlığı’nın anlamsız uygulamalarının herkesi endişeye sürüklediğini belirten Türkoğlu, “Bir okul yaptıran hayırseverin okulun girişine biyografisini yazacak kadar vefa, vatanını işgalden, milletini esaretten kurtarıp hür ve bağımsız bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e maalesef çok görülmüştür. Ve maalesef son demde ders kitaplarından çıkarılması, bardağı taşıran son damla olmuştur. Atatürk’ü ders kitaplarından çıkarsanız ne yazar. Bizler bu vatan toprağında her attığımız adımda, özgür ve bağımsız her nefes alışımızda, her ezan sesinde, her neşede, her okulda ve hatta her öğrencide bir Atatürk görüyoruz. Gerektiğinde her sınıftan bir Mustafa Kemal çıkartacağız. Bu böyle biline” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X