Dershaneler yeni kayıt yapamayacak

Anayasa Mahkemesi’nin, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanunu iptal etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki yoğun toplantı trafiği devam ediyor.

Dershaneler yeni kayıt yapamayacak

AYM’nin gerekçeli kararı sonrasında dershanelere alternatif olabilecek formül arayışına giren MEB’in, yol haritasını bu hafta netleştirmesi bekleniyor.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yaklaşık 400 dershanenin özel öğretim kurumları arasında yer alan seçeneklerden birine dönüşmesi istenecek, dönüşmeyen kurumlar dershane olarak kayıt alamayacak.

Ayrıca beklenenin aksine MEB yetkililerinin dershane işletmecilerine, “1 Eylül itibariyle dershaneler kayıt alabilir” demeyeceği, hatta dershanelere alternatif olarak temel liselere kurs açma izni verileceği öğrenildi. Temel liselere ‘mezun öğrencilere yönelik kurs açma izni’nin ardından hangi kursların açılacağına ise yine MEB karar verecek.

 

Mezun öğrencileri sınavlara hazırlayacak “özel okul”a dönüşmek istemeyen kurumlara ise yeni şartlar getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X