Destanın yazıldığı Çanakkale’ye yolculuk

Osmangazi Belediyesi’nin, okullarında başarılı olan öğrencileri zaferin 100. yılında Çanakkale şehitleriyle buluşturduğu “Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor” projesinin ilk kafilesi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Yardımcıları ve İlçe Milli

Destanın yazıldığı Çanakkale’ye yolculuk

Osmangazi Belediyesi’nin hazırladığı “Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor” projesi kapsamında, Demirtaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan 250 öğrenci ve onlara refakat edecek öğretmenleri taşıyan 5 otobüs, Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenle Çanakkale’ye uğurlandı. 

Kuruluştan Kurtuluşa Yolculuk adıyla gerçekleştirilen vefa turları kapsamında, okullarında başarılı olan yaklaşık 15 bin öğrenciye, destanının yazıldığı toprakları gezip, şehit olan atalarının verdiği özgürlük mücadelesinin ruhunu anlama imkanı sunacak olan gezinin ilk kafilesinin hareketinden önce bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak 4 yıldır vatandaşlarımıza yönelik düzenlediğimiz kültür turlarımızı, bu yıl Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılında öğrencilerimiz için gerçekleştirdik. Okullarında başarılı olan öğrencilerimizi, destanın yazıldığı o topraklara götürelim, şanlı destanın şehit kanlarıyla yazıldığı o toprakları gezip gösterelim istedik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X