Destek için toprak analizi gerekiyor

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Toprak Analizi Desteği başvurularının 31 Aralık 2015 tarihinde son bulacağını bildirdi.

Destek için toprak analizi gerekiyor

SADULLAH ORGAN

Desteklemenin Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Mahmut Doğru, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olan çiftçilere Bitkisel Üretime Destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 50 dekar ve üzeri her tarım arazisinin gübre desteklemesinden yararlanabilmesi için toprak analizi yaptırması mecburidir” dedi.

Çiftçilerin 31 Aralık 2015 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlükleri’ne başvurmaları gerektiğini belirten İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Bu destekten yararlanmak için toprak analizlerinin 1 Eylül 2015-1 Kasım 2015 tarihleri arasında bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş toprak analizi laboratuarlarında yaptırılarak, en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlükleri’ne başvurulması gerekmektedir. Herhangi bir mağduriyete sebep olunmaması için çiftçilerimizin ilgili tarihlere dikkat etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X