‘Destek Kapısı’ aralanıyor

Sürdürülebilir kalkınma için devletin girişimcilere birçok teşvik ve destek sağladığını belirten BTSO Başkan Yardımcısı Şener, ”Oda üyelerinin bunlardan daha fazla faydalanmaları için BTSO Destek Kapısı projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

‘Destek Kapısı’ aralanıyor

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerine devlet destekleri konusunda eğitimler vermeye başladı.

BTSO, ‘Destek Kapısı’ Projesi’ni başlattı. Proje ile başta bakanlıklar olmak üzere KOSGEB, Eximbank, BEBKA, TÜBİTAK, TTGV, bankalar ve İŞKUR gibi kurumların verdiği destek programlarının iş dünyası tarafından daha fazla tanınması ve kullanımının artırılması hedefleniyor. Dün Oda’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, sürdürülebilir kalkınma için devletin girişimcilere ve yatırımcılara birçok teşvik ve destek sağladığını söyledi. Oda üyelerinin bu desteklerden daha fazla faydalanmaları adına çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şener, “Firmalarımızın kamu desteklerinden daha fazla yararlanmalarını umuyorum. Bu amaçla, BTSO Destek Kapısı projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

YETERİNCE FAYDALANAMIYORUZ

Birçok bakanlık ve kurum aracılığı ile şirketlere, girişimcilere farklı destekler sunulduğunu ifade eden Şener, “Ama maalesef bunların entegrasyonu işletmeler tarafından tam olarak sağlanamadığı için yeterince faydalanılamamaktadır. Bu proje ile destekler hakkında kapsamlı bilgi edinilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.  Açılış sonrası kurumsallaşma ile markalaşma destekleri konusunda firmalara ve girişimcilere ilk eğitim verildi. 

HER AY YAPILACAK

BTSO’da, nisan ayına kadar her ay yapılacak eğitimlerde katılımcılara, dış ticaret, girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyon, sektörel, kredi ve teklif çağrısı usulüyle yapılan proje destekleri konularında eğitimler verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X