Desteklemelerden yararlanın

İnegöl İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru IPARD başvurularının devam ettiğini belirterek, üreticilerin desteklemelerden yararlanmalarını istedi.

Desteklemelerden yararlanın

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Avrupa Birliği (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla oluşturulan Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’ndan (IPARD) İnegöllü üreticilerin yararlanması gerektiğini ifade etti.

İnegöl İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “IPARD, Avrupa fonundan kaynaklı fonları üreticilerimize, çiftçilerimize aktarmak için elimizden geldiğince çaba sarf ediyoruz. Buradaki esas gayemiz, Avrupa kaynaklı fonlardan azami gayretle faydalanmak. İnegöl’de bugüne kadar TKDK aracılığıyla 12 milyona yakın destekleme yapılmış. İnegöl için bu rakam az. İnegöl özellikle seracılık, makineleşme, et-süt, sığırcılık, tavuk desteklemelerinde son derece uygun bir yer. Çiftçilerimizin bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

BAŞVURULAR ARTMALI

Artık İPARD programında yeni bir dönem başladığını belirten Doğru, “İnegöl potansiyeli yüksek bir ilçe. O potansiyelle kıyasladığımızda, İnegöl’ün yeterli desteği aldığını düşünmüyorum. Hayvancılıkta yüzde 60-70 oranında hibe desteği sağlanacak. Gıda işleme sanayiinde belli alanlara yönelik destekler var. Süt işleme, süt toplama merkezleri önemli. Meyve-sebzelerin hasat sonrası zayiatının azaltılması için destekler olacak. Soğuk hava depolarının inşası, paketleme tesislerinin yapılması için destekler olacak. Fide fidan, süs bitkileri, nane, kekik gibi üretim için proje başvuruları yapılabilir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X