Deutsche Bank’ta deprem sürüyor

Deutsche Bank firma yapısında yeniden yapılandırmaya giderek yeni CEO’nun planları çerçevesinde yatırım bankasını ikiye ayırdı ve üst düzey bazı yöneticilerle yollarını ayırdı.

Deutsche Bank’ta deprem sürüyor

Bankanın CEO’su John Cryan skandallar sonrası artan mahkeme bedelleri ve Asya piyasalarındaki düşüşün, şirketin değerini kendi reform adımlarını atmış olan UBS ve Credit Suisse gibi bankaların altına itmesinin ardından reform gerçekleştirmesi için büyük bir baskı altına girdi. 

Almanya’nın en büyük bankası vergi haricinde 6 milyar Euro’luk rekor bir kayıp açıklarken, temettüde azaltmaya da gidebileceği uyarısını yaptı. Reformlar çerçevesinde Çin doğumlu tahvil işlemleri sorumlusu Colin Fan görevinden alındı. Bankanın eski CEO’su Anshu Jain’e yakın bir isim olan Fan, geçtiğimiz yıl yayınladığı bir video mesajla kendisine bağlı bütün görevlilere kaba ve gösterişli davranışlardan uzak durması konusunda yaptığı uyarıyla gündeme gelmişti.

BİNLERCE KİŞİ ÇIKACAK

Bankanın varlık yönetimi direktörü Michele Faissola da bir geçiş sürecinin ardından bankadan ayrılacak. Faissola’nın yerine önceden BlackRock’ta aktif hisse fonlarını denetleyen Quintin Price gelecek. 

Banka Başkanı Paul Achleitner yaptığı açıklamada, ”Deutsche Bank tarihinde bu kadar önemli bir yeniden yapılanmaya nadiren gitmiştir. Bu aynı zamanda zor kararlar da gerektiriyor” dedi. Bankanın yeni patronlarının strateji değiştirilmesine yönelik yaptıkları baskılarla gündeme gelen yeniden yapılanma çerçevesinde binlerce işçinin işten çıkarılması, firmaların kapatılması ve milyarlarca liralık sermaye artırımı hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X