Dev kaçakçılık dev ekonomi

Kahire’deki BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi Temsilcisi Bor, Afrika’dan Avrupa’ya yapılan insan kaçakçılığından yılda 150 milyon dolar elde edildiğini söyledi.

Dev kaçakçılık dev ekonomi

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi Temsilcisi Mesud Kureymi Bor, Afrika’dan Avrupa’ya yapılan insan kaçakçılığından yılda 150 milyon dolar elde edildiğini söyledi.

Kureymi Bor, BM’nin Kahire’deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Avrupa’ya gitmek isteyen kaçak göçmenler için ana yolların Afrika’ın kuzey, doğu ve batısından geçtiğini belirterek, “Afrika’dan Avrupa ülkelerine göçmenleri yasa dışı yollarla sınırlardan geçirenler, yıllık 150 milyon dolar elde ediyor” dedi.

Kureymi Bor, BM, sınırları koruma ve insan kaçakçılığı yapanları yakalamak için Mısır, Tunus ve Cezayirli 2 bin 439 yetkiliye eğitim verdiğini kaydetti.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman 21 Nisan’da, “Akdeniz, bu yıl şu ana kadar bin 750’den fazla göçmene mezar oldu. Bu rakam geçen yıl Akdeniz’de 21 Nisan tarihine kadar hayatını kaybeden 56 mülteci ile kıyaslandığında yaklaşık 30 kat daha fazla” açıklamasını yapmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X