Dev kayalar yolu kapattı!

Lüks villaların altındaki istinat duvarı heyelana dayanamadı, dev kayalar yolu kapattı, 2 dev kaya ise hala büyük tehlike oluşturuyor.

Dev kayalar yolu kapattı!

Gemlik’e bağlı Kurşunlu Mahallesi’ndeki lüks villaların altında istinat duvarı, heyelan sebebiyle çöktü. Heyelan ile birlikte 3 dev kütleye ayrılan istinat duvarının bir dev parçası, villaların altındaki Mudanya-Kurşunlu-Gemlik yoluna düşerken, yoldan o sırada araç geçmemesi faciayı önledi. 

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin olay yerine hemen gelmesiyle birlikte yola düşen dev kaya kırılarak kamyonlarla kaldırılıp, 5 saat kapalı kalan Mudanya-Kurşunlu-Gemlik Yolu yeniden trafiğe açıldı. Yolun üstünde heyelan sebebiyle kalan 2 dev istinat duvarı parçası ise, halen büyük tehlike oluştururken, Kurşunlular yola yeniden düşme korkusuyla yaşıyor.

“TEHLİKE ALTINDAYIZ”

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, Kurşunlu’nun çok büyük tehlike atlattığını, riskin halen devam ettiğini söyledi. Ormancılar, “Yoğun yağmurdan dolayı binaların altında heyelan oldu. Mudanya-Kurşunlu-Gemlik Yolu trafiğe kapandı. Daha sonra bir heyelan daha oldu yine yol kapandı. İstinat duvarı çökünce oradaki beton kütle yola düştü. Büyükşehir Belediyesi sağolsun ekip gönderip kütleyi parçalatarak yolu trafiğe açtı. Şu an halen 2 tane beton kütle villaların altında bekliyor. Tehlike altındayız” dedi.

TAKDİRİ İLAHİ, VİLLALARIN SUÇU NE?

Karayollarının mahalleye sahip çıkmadığını da dile getiren muhtar Ormancılar, “Mudanya-Kurşunlu-Gemlik Yolu karayolu diye geçiyor. Yukarıda lüks villalar var. “Yolun kenarındaki istinat duvarını yükseltin” diyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğü, heyelan sebebiyle villalara ceza verecekmiş. Bu heyelan takdiri ilahi, Allah’ın suyu. Villaların ne suçu var? Zaten insanların villaları havada kalmış” diye konuştu.

HER AN FACİA OLABİLİR!

Heyelan bölgesinde 60 villanın olduğunu ifade eden Hüseyin Ormancılar, “Bu villa sahipleri, villaların hemen altına 3 metrelik istinat duvarı yapıyorlar. Yani kıymeti yok, bir tehlike yaşadık, diğer 2 kaya kütlesi de her an yola düşüp facia yaşatabilir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X