Dev operasyon! Toplam 50 kişi gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sahte belgelerle ihracat’ yapmış gibi göstererek devleti 750 milyon TL zarara uğratan bir suç şebekesine yönelik İstanbul merkezli 10 ilde operasyon düzenledi.

Dev operasyon! Toplam 50 kişi gözaltında

Operasyonda 5’i kamu personeli 50 kişi gözaltına alındı.  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği tarafından yapılan operasyona Kaçakçılık, Narkotik, Organize Suçlar, Siber Suçlar, Özel Harekât ve Deniz Şube polisleri de destek verdi. Bir suç örgütü oluşturarak bugüne dek yaklaşık 750 milyon liralık sahteciliğe imza attığı belirlenen zanlılara yönelik düzenlenen operasyonda 67 ev ve 27 iş yerinde arama yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık 200 kişilik bir ekibin yer aldığı ‘hayali ihracat’ operasyonunda gözaltına alınan zanlıların şu ana kadar 50’ye yakın sahte işlem yaptığı tespit edilirken, hedef listede yer alan ve hakkında yakalama kararı bulunan 67 kişiden 5’i kamu personeli toplam 50 kişi gözaltına alındı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X