Dev projede imza günü

2 bin 23 metre ayak açıklığı ile ‘dünyanın en uzun köprüsü’ olma unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılıyor.

Dev projede imza günü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dev projeyle ilgili temel atma töreni öncesinde, Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang’ın katılımıyla imza töreni düzenleneceğini belirtti. Uzunluğu 352 kilometre olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu’nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak 100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi için temel atma töreni düzenleneceğini dile getiren Arslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde gerçekleştirilecek temel atma töreninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılacağını bildirdi. Köprü ve 100 kilometrelik kısmın 2023’te hizmete açılması hedefleniyor.

ÇANAKKALE’DE OTELLER DOLDU

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümünün kutlanacağı 18 ve 19 Mart’ta otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temelinin de 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla atılacağını hatırlatarak, ”18 Mart dolayısıyla bütün otellerimiz dolu. Kent merkezindeki 3 bin-3 bin 500 yatak kapasitemizin tamamı dolu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X