Dev projede zemin güçlendi

Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan Soğanlı kentsel dönüşüm projesi çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin 15 bin 95 metrekarelik kısmında hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları tamamland

Dev projede zemin güçlendi

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek için 6 yıldır her alanda Türkiye’ye örnek çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, hayata geçirdiği Soğanlı kentsel dönüşüm projesi ile Bursa’nın dönüşümüne öncülük ediyor. Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan dev projenin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1’inci etap 1’inci kısmına inşa edilecek olan 223 konut ve 2 bin 512 metrekarelik ticari alan hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Gro beton dökülerek yapılan temel izolasyon çalışmalarının ardından konut ve işyerlerinin inşasına başlanacak.

Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye inşa edilecek olan zemin+5 kat yüksekliğindeki binalarda 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Binaların alt katları kapalı otopark olarak inşa edilecek. LPG’li araçlar için de ayrıca açık otoparklar bulunacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hedeflerinin Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek olduğunu belirterek, “Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan projenin 1. etap 1. kısmında zemin güçlendirme ve hafriyat çalışmaları tamamlandı. İnşaat, gro beton dökülerek yapılan temel izolasyon çalışmaları ile devam ediyor. Soğanlı’da modern, kaliteli ve yaşanabilir bir proje yükseliyor. 1. etap 1. kısmında yapılacak olan konut ve ticari alanların tamamlanmasının ardından diğer etapların ihalesini yaparak Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X