Dev seferberlik

Ukrayna’nın doğusunda orduyla çatışan Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlerin lideri çatışmaların şiddetlenmesinin ardından 100 bin yeni militanı silah altına alacaklarını iddia etti.

Dev seferberlik

İsyancıların lideri Aleksandar Zaharçenko, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk haber ajansına ’11 gün içerisinde seferberlik başlayacak’ dedi.

Geçen Cumartesi günü Belarus’un başkenti Minsk’te yapılması planlanan ateşkes görüşmeleri de ayrılıkçı güçlerin temsilcilerinin gelmemesi üzerine çöktü.

ABD’NİN SİLAH YARDIMI

Washington’da Barack Obama yönetiminin de çatışmaların şiddetlendiği Ukrayna’ya silah sağlanmasını değerlendiği belirtildi.

New York Times’ın haberine göre ayrılıkçı güçlerin saldırısıyla bozulan beş aylık ateşkesin ardından Dışişleri Bakanı John Kerry ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey silah yardımı konusunun ele alınmasına açık.

Habere göre NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı General Philip Breedlove da silah yardımı fikrini destekliyor. Dışişleri Bakanı Kerry, Perşembe günü Kiev’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve diğer yetkililerle görüşmeler yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X