Devasa hastanenin temeli atıldı

Bursa Şehir Hastanesi’nin temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı. Arınç, Bursa Şehir Hastanesi’nin 29 Ekim 2017’de açılacağı müjdesini verdi.

Devasa hastanenin temeli atıldı

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi’nde yapılan Bursa Şehir Hastanesi’nin temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun iştirakiyle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Arınç, Bursa’nın son 4 yılın en prestijli eserinin kuşkusuz Bursa Şehir Hastanesi olduğunu söyledi. Arınç, “Birileri şunu söylüyor. ‘Temel atma bu kadar gecikti de seçimden hemen önce neden yapıyorsunuz’ diyorlar. Daha da ileri gidip, ‘siz temel atamazsınız’ diyorlar. ‘Ne acele ediyorsunuz canım, daha bu ihtilaflar bitmedi. Bu ihtilafları bitirmeden temel atamazsınız’ diyorlar. Değerli dostlar, biz bu yeri bulabilmek için çok çalıştık. Biz bu yeri bulabilmek için 4 yıl çalıştık. Bursa’da 800 bin dönümlük yer bulmak kolay mı? Bunun alt yapısı, ulaşımı var. Buraya bölge hastanesi olarak insanlar gelecek. Sadece bu iş için görevli kadrolu itirazcılar var. Olmasın da ne olursa olsun havasındalar. İyi ki de Doğanköy’ü bulmuşuz. Bursa’nın en güzel yerinde Bursa Şehir Hastanemizi yapıyoruz” dedi.

Bursa’ya devasa bir hastane yapıldığını ifade eden Arınç, “Bursa’da hastane yok da mı bunu yapıyoruz’ diyorlar. Bursa’da çok hastane yaptık, yapıyoruz da. Ama Bursa Şehir Hastanesi’ne gelen hasta aynı gün tüm tetkikleri yapılacak. Ameliyatları yapılıp, ilaçlarını alarak buradan taburcu olup çıkacak. Fabrikalar, otoyollar da yapabilirsiniz. Yapıyoruz zaten. Biz sağlığın ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için bu hastaneleri yapıyoruz. Hükümetimiz olarak bütçemizden 80 katrilyonu sağlık için harcıyoruz. Bursa şehir hastanesini bitirdiğimiz gün dua edeceksiniz. Ama 4 yıldır bize kan kusturanları da unutmayın. Halen daha temel atmayı hazmedemeyenleri Allah ıslah etsin” şeklinde konuştu.

BURSA ŞEHİR HASTANESİ 29 EKİM 2017’DE AÇILACAK

Bursa Şehir Hastanesi’nin yapım süresi ile ilgili de konuşan Arınç, “Hastanemizin İstanbul’da sözleşmesini imzalarken yapım süresi olarak 30 ay demiştik. Ancak Cumhurbaşkanımızdan biz bir şey öğrendik. İnşaat başlamadan son bir pazarlık yapmayı öğrendik. Bu 30 ay bize uzak geliyor. Sağlık Bakanımız ile bir karar aldık ve Bursa Şehir Hastanesi’nin açılışını 29 Ekim 2017’de hep birlikte yapacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “AK Parti siyaset anlayışı olarak insanı, milleti merkezi alan insanın ve milletimizin değerleri ile yürüyen bir anlayışla 14 yıl önce çıktığımız bu siyasi yürüyüşte bizi yalnız bırakmayan milletimize teşekkür ediyorum. Milletimiz bize sahip çıktığı sürece, inanıyorum ki arkasında çil çil eserler bırakan bir siyasi partinin mensupları olmak, bizi bu alanda sahiplenen, bütün zorlukları aşmamızda yanımızda güç olan, arkamızda dimdik duran Bursalılara ve milletimize teşekkür ediyorum. Bu anlayış bizde bir çok alanda sessiz devrimleri gerçekleştirmemize vesile oldu. Ulaşımda, hava ulaşımında, kara ulaşımında, otoyollarda, tünel ve tüp geçitleriyle, havaalanlarıyla, boğaz köprüleriyle, eğitimde, sağlıkta, bütün alanlarda başarılara imza attık. Bunun arkasındaki güç milli iradeydi” dedi.

Sağlık Bakanlığı olarak 36 bin yatak kapasiteli, 226 tane hastane inşaatını bitirdiklerin belirten Müezzinoğlu, “220 hastanenin bir kısmını bitirdik, bir kısmını 2015 yılında açıyoruz. Yıl sonuna kadar 12 bin yataklı yeni hastanenin ihale süreçlerini başlattık. Toplam 47 bin yataklı kamu hastaneleri 2017 yılı sonunda hizmete sunmuş olacağız. Sağlık turizminde Türkiye’yi sağlık merkezi yapacak 16 şehir hastanemizin ihaleleri tamamlandı. Bir kısmının inşaatları yapılıyor, bir kısmının da temeli atılıyor. Bursa Şehir Hastanesi, gecikmeli de olsa bugün temeli atarak inşaatını hızla yükselteceğiz” diye konuştu.

“İSTEMEDÜKÇÜLERE EN İYİ CEVABI MİLLET SANDIKTA VERECEK”

“Bursa’da Bursa Şehir Hastanesi üzerine tüm ısrarımıza ve kararlılığımıza rağmen istemdükçülerin sıkıntılarını yaşadık” diyen Müezzinoğlu, “Bu kadar hizmet bu millete yeter diyenler oldu. Bu millet bu hizmetleri hak etmiyor diyenler oldu. Bu millete hizmeti layık görmeyenler oldu. Bu istemedükçüler, Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. Bugün bu istemedükçüler, bunları yapmamış olsalardı, bugün temel atma töreni değil, hastanemizin açılışını yapıyor olacaktık. Ama ne yazıkki, bu istemedükçüler bizlerin önüne taş koydular. Ama inadımız inattır, bu millete hizmet bizim için onurdur, şereftir. Bunlar şimdi av zamanı milleti kendileri gibi kuş zannediyorlar, bu milleti kuş beyinli zannediyorlar. Bunlar milletten 7 Haziran’da hakketiği cevabı alacaktır” diye konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Bursa’nın Marmara’nın sağlıkta merkezi haline geleceğini, Doğanköy mahallesinin hızlı tren, metro ve otoban yolu ile ulaşımın da rahat olacağını belirtti.

METRO HATTI DOĞANKÖY’E KADAR GİDECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Şehir Hastanesi’nin modern Türkiye’ye yakışan bir tesis olduğunu, Bursa’da yapılamayanları yapmak AK kadrolara nasip olduğunu, yaptıkları eserlerle 2023 hedeflerine adım adım ulaştıklarını söyledi. Altepe, Bursa Şehir Hastanesi’nin yapıldığı Doğanköy’e metro hattının yapılacağı müjdesini de verdi.

Konuşmaların ardından Bursa Şehir Hastanesi temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve protokol tarafından atıldı.

430 bin metrekarelik alana 1 milyar 250 milyon liraya yapılacak olan Bursa Şehir Hastanesi, bin 355 yatak kapasitesine sahip ileri teknoloji medikal ekipmanlarıyla Avrupa’nın sayılı hastaneleri arasında gösteriliyor. Bursa Şehir Hastanesi bünyesinde barındıracak olan 264 yataklı genel hastane, 127 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 224 yataklı onkoloji hastanesi, 214 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi, 48 yataklı psikiyatri hastanesi, 144 yoğun bakım ünitesi ve 49 ameliyathane bölgenin ihtiyaçlarına eksiksiz cevap verecek. Hastane tamamlandıktan sonra günlük ortalama 950’si acil olmak üzere 15 bin 500 hastasına, 2 bini tıbbi olmak üzere 4 bin personel ile hizmet verecek. Hastanede ayrıca bini aşkın sismik izolatörü ile en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini hiçbir aksama olmadan yerine getirmeye devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X