Devler de bayrak açtı

Apple, Facebook ve Google dahil 97 şirket Trump’ın yedi ülkeyi hedef alan göçmen yasağına bayrak açtı. Mahkemeye başvuran şirketler, vize yasağını askıya alan kararın sürmesini istiyor.

Devler de bayrak açtı

ABD Başkanı Donald Trump’ın yedi ülkeden Müslüman göçmenleri hedef alan vize kısıtlamalarına karşı teknoloji devleri de birleşti. 

Aralarında Apple, Facebook, Google, Netflix, Airbnb, Microsoft ve Uber’in de bulunduğu tam 97 şirket, Trump’ın vize yasağına karşı mahkemeye gitti. Şirketler yasal başvurularında, göçmenlerin Amerikan ekonomisi ve toplumu için önemli olduğu tezini işledi. 

‘GÖÇMENLER YARATTI’ 

Amerikan basınındaki haberlere göre, şikayette  ‘Fortune dergisinin en büyük 500 şirket listesinde yer alan 200’den fazla şirket, göçmenler veya onların çocukları tarafından kuruldu. 

Uzun vadede, bu başkanlık kararnamesinin yol açacağı istikrarsızlık, Amerikan şirketlerinin dünyanın en yetenekli kişilerini işe almasını daha zorlu ve maliyetli hale getirecektir. Mahkeme, başkanlık kararının yasadışı olduğunu tasdik etmeli’ ifadeleri yer aldı Metinde, ‘Göçmenler bu ulusun en önemli unsurlarından biri ve ülkenin en yenilikçi, en ikonik şirketlerinden bazılarını yarattılar. Amerika, bize zarar vermek isteyenlere karşı kendimizi korumanın önemini idrak edeli çok oldu. Fakat bunu, göçmenlere kucak açma yönündeki temel bağlılığımızı kabul ederek yaptı’ denildi. 

CHOBANI DE İMZACI 

Şikayeti imzalayanlar arasında, ülkenin en büyük teknoloji şirketlerinin yanı sıra Levi Strauss & Co ve yoğurt markası Chobani’nin de bulunduğu belirtildi. Şikayetçi teknoloji şirketleri arasında Apple, Facebook, Google, Netflix, Airbnb, Microsoft, Uber, Lyft, Pinterest, Yelp, Square, Reddit, Kickstarter, Github, Glassdoor, Box, Mozilla, Dropbox, Twilio, Zynga, Medium, Pinterest ve Salesforce’un da olduğu bildirildi. 

İstatistiklere göre, Silikon Vadisi’ndeki işgücünün yüzde 37’sini göçmenler oluşturuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X