Devlere ‘anahtarsız sistem’ davası

Yeni nesil otomobillerde sıkça görülen anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi ABD’de dava konusu oldu. Yeni özellikten dolayı 13 kişinin hayatını kaybettiğini öne süren Amerikalı tüketiciler 10 şirket hakkında dava açtı.

Devlere ‘anahtarsız sistem’ davası

Los Angeles federal mahkemesindeki dava, anahtarsız giriş ve çalıştırma sisteminin motoru otomatik olarak kapatma özelliğine sahip olmadığı iddiasına dayanıyor. Sistemin bu özellikle donatılmadığının farkında olmayan sürücülerin karbonmonoksit gazından zehirlendiği, en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı savunuluyor. Avukat Martis Alex, otomobil üreticilerinin risklerin farkında olmalarına rağmen sistemi güvenli olarak sunduğuna dikkat çekti. 

Alex, ”Davayla otomotiv şirketlerinin harekete geçmesini ve hatayı gidermesini sağlamak istiyoruz. Sürücünün hiçbir hareket yapmaması halinde motorun otomatikman kapatılmasını sağlayan düzenekler var” dedi. 

Volkswagen, Mercedes, BMW, Toyota, Ford, Nissan, Honda, General Motors, Hyundai, Kia hakkında dava açıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X