Devlet Başkanı Yardımcısı ülkeyi terk etti

Burundi’de Nkurunziza’nın devlet başkanı seçiminde tekrar adaylığına karşı çıkan Devlet Başkanı Yardımcısı Rufyikiri, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle ülkeyi terk etti.

Devlet Başkanı Yardımcısı ülkeyi terk etti

Burundi’de Pierre Nkurunziza’nın devlet başkanı seçiminde yeniden aday olmasına karşı çıkan Devlet Başkanı Yardımcısı Gervais Rufyikiri, ölüm tehditleri aldığını ve bu nedenle ülkeyi terk ettiğini belirtti.

Rufyikiri, Fransız televizyon kanalı France 24’te katıldığı bir programda, 25 Nisan’dan bu yana ölüm tehditleri aldığını ve bunların Nkurunziza’nın adaylığına karşı olduğunu açıklamasından sonra başladığını söyledi. 

Devlet Başkanı Nkurunziza’nın Danışmanı Willy Niamitwe ise Twitter hesabından “Güle güle Rufyikiri, nihayet kurtulduk” yazdı.

Niamitwe, Rufyiki’nin ülkeden kaçabileceğine ilişkin söylentiler çıktıktan sonra, devlet başkanı yardımcısının çalışma ziyareti dolayısıyla Burundi’den ayrıldığını kaydetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X