‘Devlet beni yargılayamaz’ dedi, gözaltına alınıp tutuklandı

Isparta’da sosyal medyada PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı ve devletin yargı organlarının kendisini yargılayamayacağı yönünde söylemlerinde bulunduğu iddia edilen şüpheli, gözaltına alındı.

‘Devlet beni yargılayamaz’ dedi, gözaltına alınıp tutuklandı

Isparta’da terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı ve devlet kurumlarını aşağıladığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin, sosyal paylaşım sitesinden PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı ve devletin yargı organlarının kendisini yargılayamayacağı yönünde söylemlerde bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çalışmasını genişleten ekipler, söz konusu kişinin Fatih Mahallesi’nde yaşayan A.Y. olduğunu belirledi.

Bir süre devam eden çalışmanın ardından operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, “PKK/KCK terör örgütününün propagandasını yapmak”, “Suçu ve suçluyu övmek”, “Devletin kurum ve organlarını aşağılamak”, “PKK terör örgütünün propagandasını yapmak”, “Devletin kurum ve organlarını aşağılamak” , “Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine hakaret” suçlarından sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X