‘Devlet desteğiyle ayakta duruyoruz’

Maliyetlerin hızla arttığın belirten hayvan yetiştiricileri, önümüzdeki günlerde kendilerine verilecek devlet desteğinin artmasını bekliyor.

‘Devlet desteğiyle ayakta duruyoruz’

GÜRHAN ADANA

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Süt üreticilerinin süt desteklemesi, damızlık sığır yetiştiricilerinin ise anaç sığır ve buzağı desteklerinden yararlandığını anlatan Tuna, ‘Devlet desteklemeleri hayvan yetiştiricilerinin yükünü az da olsa alıyor. Hayvan yetiştiricileri adeta devlet destekleriyle ayakta duruyor’ dedi.

Suni tohumlama yöntemiyle doğmuş buzağılarla, doğumu yapmış olan ineğe devlet desteğinin verildiğini ifade eden Tuna, ‘Hayvan sahiplerine, suni tohumlama yoluyla doğum yapmış inek için 225 TL, erkek buzağı için 60 TL, dişi buzağı için 80 TL devlet desteği ödeniyor. 2015 yılının son 3 ayını kapsayan döneme ilişkin Yenişehir bölgesinde bin 500 hayvan yetiştiricisine, yaklaşık 20 bin anaç sığır ve buzağı destek ödemesi yapılacağı hesaplanıyor’ diye konuştu.

SON GÜN CUMA

Anaç sığır ve buzağı destekleme listelerinin askıya çıkarıldığını, bu listelere itirazların cuma günü sona ereceğini söyleyen Tuna, hayvan yetiştiricilerinin listeleri dikkatli biçimde incelemelerini istedi. Tuna, ‘Desteklemelerden Süt Üretici Birliği ya da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi olanlar yararlanabiliyor. Listeler bu birliklerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde askıya çıkarıldı. 2015 yılının son dönemi olan ekim, kasım ve aralık aylarını kapsayan döneme ilişkin destekleme alacakların bilgileri bu listelerde yer alıyor. Listelerdeki bilgilerinde eksikler gören hayvan yetiştiricilerimiz cuma günü mesai saatinin bitimine kadar itirazda bulunabilirler’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X