Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ilk kez açıkladı; Tahıl koridoru nasıl açıldı?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın dikkat çeken sözlerini köşesinde paylaştı.

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ilk kez açıkladı; Tahıl koridoru nasıl açıldı?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yaşamını anlatan… Araştırmacı-Yazar Hulusi Turgut’un kaleme aldığı Cavit Çağlar: Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü adlı kitabı okurken insan şunu düşünüyor:

4 yaşındayken…

Batı Trakya’dan, ailesiyle Meriç’i kayıkla geçip geldiği Akhisar’daki ilkokul yıllarında arkadaşları “Macır” diye küçümsediği için dönemin Başbakanı Adnan Menderes’e verdiği mektupla “soyadı ve nüfus kağıdı” istemiş, sabah erken tren garında simit satıp geldikten sonra okula gitmiş, benzincide çalışmış bir Cavit Çağlar.

Zor koşullardaki yaşama eksi 2’den başlamış, sonrasında 25 bin kişinin çalıştığı 5 fabrika sahibi olmuş. “Benim şehrim” dediği Bursa için üretmiş, siyaset yapmış, Bursaspor’a kupa kazandırmış, alacaklarını silerek ayrılmış.

Bursa’ya…

Türkiye’nin en büyük yerel gazetesi Olay’ı armağan etmiş, Türkiye’nin ilk haber televizyonu NTV’yi kurmuş. “Bunları Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde yapabildim” diyecek kadar da açık sözlü.

Perşembe akşamı…

Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan Cavit Çağlar, soru üzerine Rusya’yla krizin çözülmesi için 3 ay gidip geldiğini ve yaşananların perde arkasını ilk kez bu kadar açık anlattı.

Yine…

Ersoy’un sorusu üzerine Ukrayna’da sıkışıp kalan 158 geminin güvenli şekilde Karadeniz’e çıkmaları ve tahıl koridorunun açılması için girişimlerini de ilk kez dile getirirken şunun altını çizdi:

“Ülkem için, milletim için yapamayacağım şey yok.”

Anlatırken de…

Her aşamada irtibatta olduğu, “büyük ve karizmatik lider” olarak tanımladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorun çözücülüğüne vurgu yaptı.

“Arkamda kale gibi duran eşim var, bize iyi bakıyor” diyerek de, eşi Nursel Çağlar’a teşekkür etti.

Mesajını ise şöyle tekrarladı:

“Toplumun birlik-beraberliği ihtiyacı var. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı sağlayabilir. Muhalefetle görüşmesi rahatlama getirdi. Siyasilerin oturup ülke meselelerini konuşmaları lazım. Barış olmalı.”

Siyasete bakınca gördüğü şu:

“Türkiye’nin merkez bir partiye ihtiyacı var. Tayyip Beay’in en büyük özelliği inandırıcılığı. Başlangıçtaki gibi partisini merkeze çekerse kaçan oyları geri alabilir.”

 

“Enflasyon düşmeli, tencere kaynamalı, huzur gelmeli”

Habertürk’te… Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, ülkenin bugününe yönelik değerlendirme yaparken, “Toplumda orta sınıf kalmadı” dedi ve şuna dikkat çekti:

“Enflasyon düşürülemezse işler zor. Tencerenin kaynaması lazım.”

Altını çizdiği bir konu da şu:

“Son zamanlarda her gün bir mafya şebekesi çökertiliyor. Ne kadar çok mafyamız varmış. Ülkeye huzur gelmeli.”

 

Bursa seçim sonucuna Çağlar yorumu: Millet sandıkta birleştirdi

Programda… Mehmet Akif Ersoy özel bir parantez açtı ve “Bursa’daki değişim nasıl oldu?” sorusuyla Bursa seçimini irdeledi.

Soruya…

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar farklı bir perspektiften yaklaştı:

“Yerel seçim sonuçlarından gördüğüm şu: CHP’ye oy verildiği anlamına gelen bir sonuç değil bu, millet sandıkta birleştirdi.”

Adaylarla ilgili yorum yapmak istemediğini söylemekle birlikte genel bir yaklaşım sergileyip şunu ifade etti:

“AK Parti kaybedip CHP kazandığına göre, Bursa halkı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarını beğenmedi ki bir karar verdi ve değiştirdi.”

Ardından…

“AK Parti en çok kaybettirecek adayla girdi ve kaybetti” deyip ekledi:

“Seçimde kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı’nın neler yaptığını ya da yapamadığını 5 yıl sonra göreceğiz. Başarılı olursa devam eder, olamazsa biter.”

 

Bursaspor’a destek, federasyona çağrı

Başkan olduğu dönemde… Bursaspor’a kupa kazandıran Cavit Çağlar, takımın 3. Lig’e düşmesine çok üzüldüğünü söyledi. Habertürk’teki programda Mehmet Akif Ersoy’un sorusu üzerine de şunu söyledi:

“Her zaman Bursaspor’un yanındayım.”

Ardından…

“Futbol Federasyonu yönetimi çakılı kalmış. İstifa etmeliler. Yabancı VAR hakemi içime sinmiyor. Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticilerinin birbirlerine sözlerine de üzülüyorum” dedi, taraftarlara “küfür etmeyin” çağrısı yaptı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X