Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’dan ekonomi mesajı; ‘Enflasyon düşerse Türkiye’nin önü açılır’

Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un canlı yayın konuğu olan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, iktidarın şu an öncelikli olarak ekonomiyi düzeltmesi gerektiğini vurguladı… Çağlar, Rusya ile yaşanan uçak krizinin çözümünden sonra, Ukrayna ile oluşturulan Tahıl Koridoru’ndaki önemli rolünü de ilk kez anlattı.   

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’dan ekonomi mesajı; ‘Enflasyon düşerse Türkiye’nin önü açılır’

“Cavit Çağlar: Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü’ isimli kitabıyla Türkiye’de ses getiren Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Halk TV’de katıldığı ‘İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ programının ardından bu kez de Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un canlı yayın konuğu oldu.

“Bu kitapla birlikte halkımla bir kez daha yüzleşmiş oldum” diyen Çağlar, “Kitabı çıkarmamızdaki en önemli neden; Türkiye Cumhuriyeti Devleti yani Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in nimetlerinden nasıl faydalanıldığını göstermekti. Padişahlık devam etseydi hepimiz kul olurduk. Cumhuriyet sayesinde ben Türkiye’nin en büyük sanayicilerinden biri oldum. 20-25 bin çalışanımız vardı. Bu cumhuriyet sayesinde oldu. Tutuklanma sürecim olmasaydı bu rakam 50 binin üzerine bile çıkardı” dedi…

“SİYASETİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİM”

Siyasetin bedelini ağır bir şekilde ödediğini kaydeden Cavit Çağlar, “Yargıladılar bizi, bankamıza el kondu. Kullandığımız kredinin 3 mislini geri ödedik. 1 milyar dolara yakın bir para. Siyasetin bedelini ağır ödedik ama hak etmedik. 700 yılla yargılandım, ne yapmışım ben?” diye konuştu.

“TEK YAPACAKLARI ŞEY ENFLASYONU DÜŞÜRMEK”

Türkiye’nin şu anda gerginliğe değil huzura ihtiyacı olduğunu yineleyen Devlet eski Bakanı Çağlar, “Türkiye’de 3-4 yıl önce orta sınıf diye bir grup vardı o ortadan kalktı. AK Parti ilk 10 senesinde çok güzel gitti. Cumhurbaşkanımızı çok beğenirim, çok iyi bir liderdir. Türkiye’de şu an yeni bir sistem var; Başkanlık Sistemi. Türkiye daha önce parlamenter sisteme alışıktı. Yeni sistemin iyi tarafları olduğu kadar noksan yönleri de bulunuyor. Cumhurbaşkanımız kararlıdır, bunları da düzeltir, verdiği sözleri tutar. Şu an tek yapacakları şey enflasyonu düşürmek. Enflasyon tek haneye düşerse Türkiye’nin önü açılır” dedi.

“BURSA KARARINI DEĞİŞİMDEN YANA KULLANDI”

Yerel seçimlerde Bursa’nın kararını değişimden yana kullandığını hatırlatan Çağlar, “Geçmiş belediye başkanının yaptığı işler beğenilmemiş olacak ki, başka bir arkadaşımız göreve seçildi. Yeni belediye başkanımızı da yakından tanırız. Nilüfer ilçesinde 4 dönem başkanlık yaptı. Bursa halkı karar verdi, Önlerinde 5 sene var. İyi yaparlarsa ki, başarılı olmalarını temenni ediyorum, yeniden seçilirler” ifadeleri kullandı.

TAHIL KORİDORU NASIL OLUŞTU? ÇAĞLAR İLK KEZ ANLATTI

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ve oluşturulan Tahıl Koridoru’yla ilgili de çok önemli bilgiler paylaşan Cavit Çağlar, “Ukrayna ile oluşturulan Tahıl Koridoru’nda da bizim etkimiz var. O dönem 158 gemi Ukrayna’da tıkanmış, bekliyor. Oğlum Mustafa Çağlar ile bir grup bana geldiler. Gemilerin içi buğday, tahıl yüklü. Değerinin altına satmaya razı oldukları yönünde bir teklif ilettiler. Ben de hemen Cumhurbaşkanımızdan randevu istedim. Hulusi Akar beyle birlikte konuyu arz ettim. Rusya tarafının tahıllar için müsaade ettiğini, Zelensky ile konuşulursa gemilerin gelebileceğini ilettim. Dinledi ve sonra daha güzel bir çözüm buldu. Birleşmiş Milletleri de devreye soktu ve Rusya ile Ukrayna tarafı İstanbul’da bir araya geldi. Gemiler de rahatça koridordan geçti.”

“SEÇİMİ TRUMP KAZANIRSA SAVAŞ BİTER”

“Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir organizasyonuyla konu çözüldü, o tahıllar dünyaya ulaştı. Rusya ile Ukrayna arasında savaşın bitmesini şu an Amerika istemiyor. Rusya’nın yıpranacağını düşünüyor ama Rusya güçlü bir ülke. Olan Ukrayna’ya oluyor. Bir sürü insan öldü, işinden evinden oldu. Burada Türkiye’ye büyük görev düşüyor. Cumhurbaşkanımızın barış için önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Ayrıca, Amerika’daki seçimler de önemli. Trump seçimi kazanırsa, savaş biter. O bu kadar para harcamaz. Aynı zamanda İsrail’deki zulüm de biter. Yeter artık, 35 bin Filistinli öldü.”

“SİYASET DEFTERİNİ KAPATTIM”

Çağlar, son olarak siyaset defterini çok önce kapattığını bir daha dönmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Siyaset görevimiz bitti. Devletimiz bize hangi konuda olursa olsun ihtiyaç duyarsa her zaman varız. Devletim için yapamayacağım şey yok” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X