Devlet hastanesine dijital röntgen cihazı

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen dijital röntgen cihazı Karacabey Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı.

Devlet hastanesine dijital röntgen cihazı

AYHAN FİDAN

Cihaz sayesinde hastaların filmi çekildikten sonra görüntüler hemen doktorun bilgisayarına düşüyor ve böylece hasta sıra beklemiyor. Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek, günlük ortalama 350 kişinin röntgenini çektiklerini söyledi. Petek, “Sürekli iyileşme hedefi çerçevesinde sağlık sektörü ile ilgili en son teknoloji ve gelişmeleri hastalarımızın hizmetine sunmak için çaba gösteren hastane yönetimimiz, yaklaşık 270 bin TL civarında olan yeni dijital röntgen cihazını hastalarımızın hizmetine sunmuştur” dedi.

Yeni cihazla çekilen her görüntünün dijital ortamda arşivleneceğini belirten Petek, “Hastalar röntgen sonucu için sıra beklemeyecek. Sonuçlar çekimin yapıldığı andan itibaren doktorların çalışma ekranlarından görülebilecek. Bundan böyle hasta dilediği zaman arşivden görüntüsüne ulaşabilecek. Eski görüntüleme sistemine göre daha net ve yüksek kalitede ekrana yansıyan görüntüler elde edilecek. Ayrıca, bu cihazla hastaların maruz kaldığı radyasyon dozu da yarı yarıya düşecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X