Devlet hastanesine Palyatif Bakım Merkezi

Karacabey Devlet Hastanesi’nde hizmet verecek 20 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, törenle hizmete girdi.

Devlet hastanesine Palyatif Bakım Merkezi

AYHAN FİDAN

Törende ayrıca, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde işadamı Münir Öztürk tarafından yaptırılan Hayriye-Hasan Öztürk Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Dekontaminasyon Ünitesi’nin de (KBRN) açılışı gerçekleşti.

Programa AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun, Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hastane yetkilileri katıldı. AK Parti Bursa Milletvekilli Emine Yavuz Gözgeç, bir insanın sağlık hizmetlerinden yararlanmasının ‘yaşam hakkı’ olduğunu söyledi. Gözgeç, yapılan hizmet nedeniyle yetkililere teşekkür etti. Bursa’nın gerçekleşen sağlık projeleriyle adeta birbiriyle yarıştığını ifade eden Vali Yardımcısı Ergün Güngör de, devlet hastanelerinin artık özelden farkı kalmadığını söyledi. 

150 YATAĞA ULAŞTI

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise, ilçeye kazandırılan Palyatif Bakım Merkezi ile ‘sosyal devlet’ anlayışının güzel bir örneğinin Karacabey’de gerçekleştirildiğini kaydetti. Palyatif Bakım Merkezleri’nin tıbbi bir bakım evi olduğunu belirten Aşkın, Karacabey’e kazandırılan bu hizmetle birlikte Bursa genelinde 150 yatağa ulaştıklarını kaydetti. Aşkın ayrıca, bu hizmetin hasta ve vatandaşlarda memnuniyeti de yükselttiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X