Devlet liyakate göre yeniden yapılandırılmalı

Milli birlik ve toplumsal uzlaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini belirten BUSİAD Başkanı Baylan, ”Her zamankinden daha büyük özveri ve gayret ile üretmenin, istihdam yaratmanın ve ihracat yaparak ülke ekonomisini güçlü tutmanın gereğine i

Devlet liyakate göre yeniden yapılandırılmalı

Bursa Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, devletin liyakate göre yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Baylan, ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimini ve darbeci zihniyetleri nefretle, şiddetle kınadıklarını, çağdaş bir Türkiye için Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya devam edeceklerini kaydetti. 15 Temmuz 2016 gecesi olağanüstü gelişmelere şahit olduklarını dile getiren Baylan, ”Askeri darbe döneminde tanıklık ettiğimiz pek çok talihsiz ve elim olay yaşadık. Uzunca bir süre ülke gündemini işgal eden, hala etmekte olan, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli gelişmelere yol açan bu girişim; ülke tarihinde kara bir leke olarak yerini aldı” ifadelerini kullandı.

TESELLİMİZ AZ HASARLA ÇIKMAMIZ

BUSİAD olarak en büyük tesellilerinin ülkenin söz konusu girdaptan en az hasarla çıkması ve ülkedeki demokratik işleyişe hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğinin anlaşılmış olması olduğunu ifade eden Baylan, ”Ayrıca, ülkemizde bundan sonra darbe ve darbecilere asla pabuç bırakılmayacağının ve demokrasimizin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğinin içselleştirilmiş ve kanıtlanmış olması da bir başka kazanımdır.

SARSILMAZ İRADEYLE YOLA DEVAM

Günal Baylan, milli birlik ve toplumsal uzlaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde, iş insanları olarak her zamankinden daha büyük özveri ve gayret ile üretmenin, istihdam yaratmanın ve ihracat yaparak ülke ekonomisini güçlü tutmanın gereğine inandıklarını vurguladı. Devletin liyakate göre yeniden yapılandırılarak bu amaca destek verilmesini beklediklerini anlatan Baylan şöyle devam etti: ”Bu menfur süreçte ve yaşanan hadiseler sırasında hayatını kaybeden kahraman güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor; demokrasimizin uluslararası standartlarda, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş, milli iradenin her kanadıyla temsil edildiği güçlü bir yapıda ve sarsılmaz bir iradeyle yoluna devam etmesini yürekten diliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X