Devlet misafir getirene prim versin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, turist sayısında yaşanan düşüşün yurt dışından gelecek vatandaşlarla aşılabileceğini kaydetti.

Devlet misafir getirene prim versin

Rus turistteki yüzde 98’lik kaybın iki ülke arasında buzların erimesiyle biraz telafi edileceğini ifade eden Palandöken, ”Ülkemizin turizm potansiyeli çok yüksek. Dolayısıyla sadece deniz, kum, güneş turizmi yok. Aynı anda dört mevsimin yaşandığı ülkemiz sağlık, yayla, dağ, kar, rafting ve inanç turizmi gibi çeşitli turizm destinasyonlarına da sahip. Bu güzelliklerden yararlanabilmek için yapılması gereken, yurt dışında yaşayan her vatandaşımızın en az bir yabancı dostunu, komşusunu veya iş arkadaşını ailesi ile birlikte ülkemize getirmesidir. Devletimiz de misafir getiren için belli bir prim versin ya da harcamalarına indirim sağlasın’ dedi. Seyahat acentelerine yönelik olarak 1 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında charter uçakları ile her seferde en az 150 yolcu için verilecek 6 bin dolarlık desteğin yüzde 30 artırıldığını hatırlatan Palandöken, yakıt desteğinin yanında acentelere konaklama için de destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X