Devlet Övünç Madalyası gururu

Bursa’da bazı şehit yakınları ve gazilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları ve beratları verildi.

Devlet Övünç Madalyası gururu

Vali Münir Karaloğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, milletlerin kahramanların omuzları üzerinde yükseldiğini söyledi. Şehitlerin, bu ülke için en aziz bildikleri canlarını ve kanlarını feda ettiğini belirten Karaloğlu, şöyle devam etti:

‘Bu topraklara başından beri kanını akıtan, bu topraklar için canını feda eden bütün şehitlerimizin önünde rahmet, minnet ve şükranla eğiliyoruz. Bu topraklar için uzvunu feda eden, alın teri akıtan bütün kahraman gazilerimize de Sayın Cumhurbaşkanımız adına şükranlarımızı ve minnetlerimizi arz ediyoruz. Ülkemiz, milletimiz, vatanımız adına fedakarlık yapan kahramanlarımızla ilgili gereği yapılıyor, yapılmaya da devam edecek.’

Daha sonra, 2003’te Şırnak’ın Bağlıca bölgesinde terörle mücadele kapsamında yürütülen bir operasyonda mayına basarak şehit olan jandarma er Hakan Doğru ile gaziler Jandarma Komando Uzman Çavuş Gökhan Kümüş, polis memurları Mustafa Eren, Feyzullah Başer, Ali Ünlü, Kerem Kaya, Ali Ankara, Volkan Gör, Gökhan Tural, Mehmet Emin Koç, Aykut Özdere, Emrullah Güldal’ın öz geçmişleri okundu.

Karaloğlu, şehit Doğru’nun annesi ve babası ile 11 gaziye madalya ve beratlarını teslim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X