‘Devlete FETÖ’yü yerleştirenler siyasi ayaktır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Devletin kılcal damarlarına FETÖ’yü yerleştirenler siyasi ayaktır’ dedi.

‘Devlete FETÖ’yü yerleştirenler siyasi ayaktır’

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, ‘FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağım’ çıkışının ardından merakla beklenen dünkü konuşmasında şunları söyledi:

‘Devletin tüm kılcal damarlarına sızdılar’ diyor FETÖ’ye ilişkin faaliyet raporu. Bir terör örgütü devletin tüm kılcal damarlarına nasıl sızar? Bu nasıl olabilir? Devletin kılcal damarlarına bunları kim yerleştiriyor? Polise, adalete, orduya bunları kim yerleştirdi? Devletin en mahrem birimlerine, en önemli birimlerine FETÖ’yü yerleştirenlere FETÖ’nün siyasi ayağı diyoruz. Bunu neden diyorum? Bu yetkiyi sadece bazı kişiler kullanabilir. Bu yetki herkesin eklinde değildir. Bu kişiye FETÖ’nün siyasi ayağı denir. Bu kadar basit. İktidardaki parti FETÖ’yü devletin kılcal damarlarına yerleştirirken, ‘Bunların böyle olduğunu bilmiyordum, benim bilgim yoktu’ diyebilir mi? Devletin hiçbir yöneticisi benim haberim yoktu diyemez. Bu memleketi sevenler adına soruyorum. FETÖ’nün siyasi ayağı kim? Millete yalan söylüyor. 2004 yılında söylediler, sen imza attın buraya. İmzaladığı MGK kararını inkar ediyor. Devletin namusunu FETÖ unsurlarına kim açtı? Devletin tüm sınırları bir kişinin talimatıyla açıldı. Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi tüm millete sesleniyorum. Devletin en mahram sırlarını terör örgütüne açmak vatan hainliği değil midir?

‘ORTAYA ÇIKMASIN DİYE AÇIKLAYAMIYORLAR…’

FETÖ’yle gerçekten mücadele ediliyor mu? FETÖ unsurları devletten temizlendi mi? Herkes biliyor ki parası olan dışarıda. Siyasi arkası olan hiçbir kişinin kılına dokunulmadı. 215 bin 92 Bylock’çu listesi var. Bu listeyi neden açıklamıyorsunuz? Bildikleri, korktuğu bir şey var. Açıklamıyorlar. En kritik iki kişi var.Tüm olayları bilen bir kişi. Erdoğan niye göndermedi? FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkmasın diye.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X