Devletin verdiği belgeyle devletin sınavına almadılar

Yenilemek için başvurduğu kimliği yerine geçici kimlik belgesi verilen Şeref Özkan, KPSS sınavının öğleden sonraki oturumuna alınmadı. Komisyon başkanı tarafından hiç bir gerekçe gösterilmeden ve açıklama yapılmadan sınava alınmayan gencin 1 yılı heba old

Devletin verdiği belgeyle devletin sınavına almadılar

SEYİT GÜNDOĞAN

Pazar günü yapılan KPSS sınavlarında kimlik yerine geçen belgesi olmasına rağmen komisyon başkanı tarafından sınava alınmayan genç isyan etti. Karabük Üniversitesi Tesisat Öğretmenliği mezunu 29 yaşındaki Şeref Özkan, yenilemek için başvurduğu kimliği teslim edilene kadar kendisine verilen ve kimlik yerine geçen ‘Geçici Kimlik Belgesi’ ile Özlüce Anadolu Lisesi’nde KPSS sınavlarına girdi. Sınavların sabahki oturumuna giren Özkan, aynı okulda öğleden sonra saat 14.30’da yapılan sınava alınmadı.

SABAH GİRDİ ÖĞLEN GİREMEDİ

Sabah aynı belgeyle sınava girdiğini, öğleden sonraki sınav için gittiğinde kapıda polislerin kendisini hiç bir sorun çıkarmadan içeri aldığını kaydeden Özkan, “Sınav başlamadan önce lavaboya gittim. Döndüğümde sıramda kimlik belgemin olmadığını ve sınıftaki görevli öğretmenin belgemi Komisyon Başkanı’na götürdüğünü öğrendim. Aynı sınıf öğretmeni beni de Komisyon Başkanı’nın odasına götürdü. Ancak Komisyon Başkanı beni dinlemeden “Çık dışarı. Senin buraya girmeye yetkin yok. Sana Hiçbir açıklama yapmak zorunda değilim’ diyerek beni kovdu ve sınava almadı. Sınavların sabahki oturumuna üstelik aynı okulda girerken öğleden sonraki oturuma niye almadılar anlamış değilim. Hem de geçerli bir gerekçe gösterilmeden. Böyle bir şey nasıl olur? Benim 1 yılımı çaldılar. Bunun hesabını kim verecek?” diye konuştu. 

“1 YILIM ELİMDEN ALINDI”

Karabük Üniversitesi Tesisat Öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu ve tesisat öğretmenliği yapmak istediğini vurgulayan Özkan, “Kimliğimi yenilemek için başvurduğumda bana kimlik yerine geçen ‘Geçici Kimlik Belgesi’ verdiler. O belgede ‘Kimlik kartını teslim alana kadar geçerlidir’ yazmasına rağmen kimliğim olmadığı gerekçesiyle sınava alınmadım. Öğretmen olma hakkımın 1 yılı elimden alındı. Devletin verdiği belgeyle devletin sınavına almadılar. Bu nasıl bir uygulama? ÖSYM’ye dilekçeyle başvuracağım” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X