‘Devrim Yasaları laikliğin teminatı’

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Devrim Yasaları’nın kabul edilişinin 94. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, kabul edilen yasalarla laikliğin temelinin atıldığı vurgulandı.

‘Devrim Yasaları laikliğin teminatı’

DERYA DEMİR

Eğitim İş Şubesi’nde yapılan açıklamaya CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil de katılırken, ADD, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Memleket Sevdalıları Derneği de destek verdi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Temsilcisi Özkan Rona, 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen yasalarla laikliğin temelinin atıldığını söyledi.

Devrim yasalarıyla laiklik rejiminin önündeki engellerin kaldırılmasının amaçlandığını vurgulayan Rona, “Kabul edilen Devrim Yasaları ile halifeliğin kaldırılışı tek başına çok büyük bir devrimdir. 94 yıl sonra bile ülke iktidarına sahip olanların halifelik hülyaları kurduğunu düşündüğümüzde bu olayın ne kadar büyük bir devrim olduğu ortaya çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’ne, ülkemize, ulusumuza yönelik saldırıların tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiğinin farkındayız. Ancak Türk ulusu devrimlerine sahip çıkacaktır” diye konuştu. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X