Didim’de 60 Suriyeli Ölüme Terk Edildi

Aydın’ın Didim ilçesinde Yunan adalarına yasadışı yollardan gitmek isteyen 60 Suriyeli, organizatörler tarafından dolandırıldı. 10 bebek ve 20 kadının…

Didim’de 60 Suriyeli Ölüme Terk Edildi

Aydın’ın Didim ilçesinde Yunan adalarına yasadışı yollardan gitmek isteyen 60 Suriyeli, organizatörler tarafından dolandırıldı. 10 bebek ve 20 kadının olduğu sığınmacıları, donmak üzere oldukları koyda polis kurtardı. İzmir ve çevre illerden Yunanistan’a yasadışı yollardan göç etmek için Didim’e gelen Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor. Hergün ayrı bir dramın yaşandığı kaçak geçişlerden en çok çocuklar zarar görüyor. Dün gece yarısı İnci Koyu yakınlarından gelen bir ihbarı değerlendiren Didim Polisi, saatler süren arama çalışması sonunda ıssız bir koyda bekleyen 60 Suriyeli mülteciyi donmak üzereyken buldu. Soğuk havada bekleyen 10’u bebek, 20 çocuğun aralarında bulunduğu mülteci grubunun, organizatörler tarafından dolandırılarak sahilde ölüme terk edildiği ortaya çıktı. “PARALARI ALIP GİTTİLER” Suriyeli mülteciler, olay yerinde telefonla görüştürülen arapça tercümana, organizatörlerin paraları peşin alarak kendilerini İnci Koyu’na getirdiklerini söylediler. Muhammed isimli bir göçmen ise; ” Bizi buraya getirenler, paralarımızı alıp kaçıp gittiler. Saatlerdir soğuk havada bekliyoruz. Bebeklerimiz üşüdü. Dolandırıldığımızı anladık ama karanlık ve ıssız olduğu için bırakıldığımız yerden ayrılamadık” dedi. Suriyeliler, çağrılan minibüslerle Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, dolandırıcı organizatörleri yakalamak için çalışma başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X