‘Diğer partileri ziyaret edin’ talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de partisinin il başkanları toplantısına katıldı.

‘Diğer partileri ziyaret edin’ talimatı

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, siyasette ve demokraside uzlaşma kültürünün önemine işaret etti. İl başkanlarından diğer partileri ziyaret etmesini isteyen Kılıçdaroğlu, ‘Sizden isteğim diğer partilerin il başkanlarını ziyaret edin. Oturun çaylarını kahvelerini için, onlarla sohbet edin. Uzlaşma kültürünün demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu anlatın’ dedi.

‘Biz onların siyasi görüşlerine katılmıyoruz ama onlar bizim hasmımız değil’ ifadesini kullanan CHP lideri, ‘Bu ülkede birlikteliği sağlamanın yolu, farklı düşüncelere saygıdan geçer. Ortak aklı egemen kılacağız. Belirli konularda uzlaşabiliriz demektir. Uzlaşma kültürünün ne kadar değerli olduğunu anlatın. Uzlaşmada amaç bu ülkede birliği sağlamaktır’ diye konuştu.

SIZMA YOK, YERLEŞTİRME VAR

FETÖ tipi örgütlenmenin devletin bütün alanlarına yerleştirildiğini unutmayacaklarını da dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Sızma yok, yerleştirme var bunu unutmayacağız. Şimdi devlette liyakati getireceğiz diyorlar, takip edeceğiz. Devlette liyakat biterse devlet çöker. Devlette görev almanın yeri cemaatçilikten, tarikatçılıktan değil, bilgi ve birikimden geçmelidir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X