Dijital arşiv kullanıma açıldı

Bursa’da faaliyet gösteren 90 bini aşkın şirketin ticaret sicilinin yer aldığı dijital arşiv, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açıldı.

Dijital arşiv kullanıma açıldı

BTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kamunun iş yükünü ve zaman kaybını azaltmak amacıyla, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Vergi Dairesi, Bursa Adliyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında, kentteki 90 bini aşkın şirketin ticaret sicillerinin dijital ortama taşınması ve kamu kurumlarının kullanımına açılması için protokol imzalandı. 

Heykel’deki tarihi Valilik binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine, Vali İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Karaca katıldı. Vali Küçük, buradaki konuşmasında, protokolün iş dünyası ve kamu kurumları arasındaki iş birliğini artıracağını belirtti. BTSO ile sanayicilere kolaylık sağlayacak önemli bir protokole imza atacaklarını ifade eden Küçük, ”Ticaret sicilleri artık bazı kamu kurum ve kuruluşlarımıza açılacak, şeffaf olacak. Bunun manası şu; sanayici ve iş adamlarının işlemleri çok hızlı yürüyecek. İŞKUR, SGK ve mahkemeler artık binlerce, yüz binlerce evrakla uğraşmayacak. Bu işlemleri bilgisayardan kendileri görebilecek” değerlendirmesinde bulundu.

PROTOKOL BİR İLK

BTSO Başkanı Burkay da, oda olarak Bursa iş dünyasının hızlı ve kaliteli hizmete erişmesine büyük önem verdiklerini anlattı. 37 bine yakın üyesiyle odanın her ay 30 bini aşkın kişiyi ağırladığını belirten Burkay, şunları kaydetti: ”Her ay ortalama 5 bin kişinin hizmetlerden faydalandığı Ticaret Sicil Müdürlüğünde MERSİS’e geçişi tamamladık ve tüm üyelerin profilini elektronik ortama aktardık. Bursa Valiliği iş birliğiyle SGK, Vergi Dairesi ve Başsavcılığı ile veri paylaşımının gerçekleştirilmesine dönük imzalanan protokol, ticaret ve sanayi odaları arasında bir ilk. Yapılan protokolle lüzumsuz yazışmalarla zaman ve iş gücü kaybı önlenecek. Ayrıca sigortalıların mağduriyetlerini de engellemiş olacağız. Kamu alacaklarının takip ve tahsilini de kolaylaştırmış olacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X