Dijital kumarhane gibiydi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, foreks işlemlerinde kaldıraç oranını 1’e 100’den 1’e 10’a düşürdüklerini belirterek, sistemin o haliyle tam bir dijital kumarhane gibi olduğunu ifade etti.

Dijital kumarhane gibiydi

Canikli, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemenin, Türkiye’de yerleşik kişiler, kaldıraçlı işlemler ve kaldıraçlı işlemlerle aynı hükümlere tabi olduğu belirlenen türev araçlarının yalnızca Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK) yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla alınıp satabilmesini düzenlediğini söyledi.

Şubat ayında yapılan düzenlemeyle foreks işlemlerinde kaldıraç oranını 1’e 100’den 1’e 10’a düşürdüklerini hatırlatan Canikli, ”O haliyle tam bir dijital kumarhane gibiydi. O platformdan istediği heyecanı bulamayan bazı vatandaşlarımız dijital ortamda uluslararası faaliyette bulunan piyasalara yönelmeye başladılar. Bunu engellemek ve o piyasalara kaynak çıkışını önlemek için bu kararı aldık” dedi.

Yeni düzenlemenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenlik hakkı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti: ”Türk vatandaşları, SPK’den izin almayan yurt dışındaki foreks şirketlerine yatırım yapamazlar, orada oyuncu olamazlar. Kaynağın yurt dışına gitmesini engellemek için bunu yapıyoruz, son derece doğru bir kural.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X