Dijital milli yol haritası 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin dijital geleceği için dijital milli yol haritasını hazırladıklarını belirterek, ”Hem 4. Sanayi Devrimi’ndeki pozisyonumuzu güçlendirecek hem de dijital kalkınmamızın önünü açacak olan dijital atıl

Dijital milli yol haritası 

4. Sanayi Devrimi’nin bütün üretim süreçlerini kökünden etkilemeye devam ettiğini anlatan Özlü, “Robotlar, sensörler, yapay zeka, büyük veri ve siber güvenlik gibi kavramlar artık günlük hayatta kullandığımız kavramlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda artık beyaz ve mavi yakanın yanında metal yakayı da konuşmanın zamanı geldi. Yapılan araştırmalar 2019 yılına kadar tüm dünyada 2,5 milyon endüstriyel robotun, yani metal yakalının iş başı yapacağını gösteriyor. Dünyada kullanılan endüstriyel robotların yüzde 65’i Avrupa ülkelerinde bulunuyor. Bu robotların yarısı otomotiv sektöründe kümelenmiş durumda.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X